Wordpress bildiğiniz gibi en fazla kullanılan CMS’dir (içerik yönetim sistemi). Ama her Cms sisteminde olduğu gibi bir dezavantajı vardır. Oda hız problemi. Cms’ler database ile birlikte çalıştığı için Html’e göre daha yavaştır. Bu da site sıralamanızı etkileyen önemli bir faktördür.

wordpress to html

Genelde en çok soru Html siteyi WordPress siteye nasıl çevirebiliriz. Ama bazen de tam ters uygulama gerekmektedir. WordPress sitesi olan bir müşterim daha hızlı olması için siteyi her şey aynı kalacak şekilde Html’e çevirmemi istedi.

Tabi ki bunu manüel yapma şekli var. Siteyi açarsınız sağ tıklayıp farklı kaydet deyip sayfaları tek tek alabilirsiniz. Ama bu hem çok vakit alır hem de css, js, resimler gibi klasörleri de tek tek almanız gerekmektedir.

WordPress siteyi html’e nasıl çeviricez?

Bunun için en kolay yapabileceğiniz yöntem, çevirim dışı görüntüleyici (offline browser) programlarını kullanmak. Bunun için bir çok program var ama benim tercihim teleport pro programı.

WordPress siteyi teleport pro ile indirme

Programı bu adresten indirerek başlıyoruz. İndirdikten sonra Teleport_Pro_Installer.exe dosyasını çalıştırıyoruz. Program ücretli olduğu için demo versiyonunu kuruyoruz. Ama demo versiyonu da işimizi görüyor.

teleport kurulum

Next’e basıp devam ediyoruz. Sonra ki pencerelerde de sırayla next, install, finish’e basıp programın açılmasını bekliyoruz. program direk sihirbazla açılıyor.

teleport kurulum

İleriye basıyoruz.

teleport kurulum

İleriye basıyoruz.

teleport kurulum

İleriye basıyoruz.

teleport kurulum

Sona basıyoruz.

teleport kurulum

Projeyi istediğiniz klasöre kaydediyoruz.

teleport kurulum

Başlata basıp siteyi indirmesini bekliyoruz.

teleport kurulum

İndirme işlemi bitti.

teleport kurulum

İndirme bittikten sonra projeyi kaydettiğiniz dosyada aynı isimde bir klasör oluşuyor. O klasörün içinde siteye ait bütün dosyalar bulunuyor. Bundan sonrası artık sizin html bilginize kalıyor. Gördüğünüz gibi sitenin tüm resim, yazı, css, java script gibi dosyaları elimizde bulunuyor artık. Benim tavsiyem css ve js dosyalarını ayrı ayrı klasörde toplayın. Böylece daha düzenli olur. Sonra da sayfalara girip bu dosya yollarını yeni oluşturduğunuz klasörlere göre düzenleyin. Düzenleme işlerini yapabileceğiniz bir çok yol var.  Ben html dosyalarını düzenlemek için dreamweaver ve notepad++ programlarını kullanıyorum. html dosyaları düzenlemek için. En kolay kullanabileceğiniz ise notepad++’dır. Gerekli web tasarım ayarlarını da yaptıktan sonra sitenizi html formatında yayımlayabilirsiniz.

 

Benzer Konular
HTML-SEO